torsdag 6 januari 2011



Har man varit i Norr- eller Västerbotten under vintern och trots att dagen är väldigt kort så är den ändå mycket ljusare där än i södra Sverige! Dagsljuset är inte mer än några timmar men solen ger ett skönt ljusskimmer ändå, träden är verkligen vita, likadant vägrenarna samt isarna som är som ett vitt hav!

Blå himmel glimtar till nästan varje dag och det allra bästa - NORRSKENET som gör till och med natten till dag!
I söder är det smutsigt, fuktigt, ofta mulet kring 0 grader då det jämt är mörkt  oavsett om det är natt eller dag! Det värsta är all den smuts som trafiken sprider ut på allt som befinner sig i närheten av vägar!

Vår bil såg ut som ett monster efter att endast ha åkt från Göteborg till Halmstad! När vi var hemma så kunde man inte se varken ljusen eller andra delar av fronten och bakdelen - FRUKTANSVÄRT ÄCKLIGT!
I Västerbotten hade vi kört i flera veckor och bilen såg ut helt nytvättad och ingen spolarvätska lukt i näsan så som när man vistas i södra Sverige! Jag undrar just vilka gifter det finns i spolarvätskan?

Ljussituationen har blivit under de senaste 15 åren mycket värre i södra Sverige på grund av vägsaltet som smutsar ner allt! Vägarna saltas bara för att massa sydländska chaufförer ska kunna köra här i norr till ett billigt pris = Låga löner - så att vissa redan höginkomsttagare ska tjäna ännu mer!

Nä nu ger jag upp .... Jag och min sambo flyttar upp till NORR!!!!!

Avskaffa VÄGSALTET OMEDELBART - tvinga ALLA till att köra saktare samt ha bra däck!

God fortsättning på det nya året!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar